De opdrachtgevers van dit project wensten geen strakke volumes met platte daken qua architectuur en stelden JUMA de uitdrukkelijke vraag om een charmant ontwerp uit te denken voor hun nieuwe woning.
Wat de vormgeving betreft, vloeide hieruit de keuze voor een klassiek zadeldak voort . Alsook het gebruik van traditionele materialen, zoals massieve eiken balken en bourgondische tegelpannen, was daarvan een gevolg.
De positie van de verschillende volumes en hun onderlinge aaneenschakeling zijn dan weer heel puur en minimalistisch opgevat, waardoor een hedendaagse interpretatie van een klassiek gegeven wordt beoogd. Het deel van de woning, dat de 2 hoofdvolumes met elkaar verbindt, doet dienst als inkomhal met een ruime vestiaire. De unieke inkom verwelkomt je onmiddellijk met zijn boogvormig plafond. Van daaruit kan je kiezen om ofwel de woning zelf te betreden, die eerder een privaat karakter heeft, ofwel ga je richting de feestzaal met poolhouse en gastenverblijf, die zich eerder naar de straatkant toe oriënteert. De gevels ondergingen een heel systemische aanpak. De zijgevels zijn voorzien van een houten gevelbekleding met een verticaal regelwerk waarbinnen de raamopeningen perfect passen. De voor-en achtergevels zijn dan weer consequent in een licht metselwerk opgetrokken. Datzelfde metselwerk wordt op enkele welgekozen plekken naar binnen toe getrokken om de grens tussen binnen en buiten te vervagen. Zo vormen het exterieur en het interieur een coherent geheel. Het vast meubilair werd voornamelijk vervaardigd uit gerookte eik. De nuances aan bruintinten, die dit materiaal zo rijk maken, zorgen voor een warme en aardse uitstraling. Het natuurlijke karakter ervan sluit perfect aan bij de vloeren in Travertin, die op hun beurt doorlopen van binnen naar buiten.
Overal in de woning, bijvoorbeeld ter hoogte van de haard, het keukeneiland of de trapleuning, kunnen lichte afrondingen teruggevonden worden. De subtiele ronde details zorgen voor een aangename flow door het huis.
De keuken en de eetplaats vormen, met hun doorzicht naar zowel de voor-als achtertuin, het dynamische hart van het project terwijl de zithoek is opgevat als een rustpunt. Aan het einde van de looplijn wordt je uitgenodigd om te relaxen in de zetel met zicht op de knetterende houthaard. Deze knusse cocon krijgt nog meer cachet dankzij de parketvloer die werd uitgevoerd in extra brede planken. De monumentale vide, gelegen naast de keuken, gaat met zijn houten plafond naadloos over in het overdekte terras. Een buitenhaard mocht daar zeker niet ontbreken en is op maat gemaakt zodat die ook als barbecue gebruikt kan worden. Vanaf dit terras zit je heerlijk beschut, genietend van het prachtige uitzicht op de oude eiken in de tuin. De zitput wat verderop is zo bedacht dat die geen belemmering vormt voor het zicht vanuit de woning. Op die manier kan er voluit genoten worden van het weelderige groen. De polyvalente ruimte met imposante bar, kreeg twee grote raamopeningen zodat de bediening naar het langgerekte zwembad toe, gemakkelijk kan gebeuren. JUMA architects wil zo de ideale setting creëren voor legendarische poolparties!
Heb je vragen over het copyright van deze afbeelding of denk je dat deze afbeelding niet de juiste toekenning heeft gekregen? Neem dan gerust contact met ons op en wij zorgen dat dit, indien nodig, wordt aangepast.
Meer informatie over de Notice and Take down procedure van Best Interiors? Klik hier.
Laat je inspireren door de mooiste woon- en tuinprojecten en stel je eigen moodboard samen – deel het met anderen en inspireer elkaar!